Nätverkande ger nätverk hösten 2023!

På dagens lunchträff med nätverksvännen Anders Ståhl på Lotus Hotel Group smiddes planer för just nätverk med ledarskap som tema. Under hösten 2023 kommer Longus ledarskap AB köra igång just detta. Vill du bli en del av detta nätverk och har tankar om vad du skulle vilja utveckla i ditt ledarskap eller få möjlighet att diskutera med nätverket så kommer här din chans. Vill du veta mer så hör av dig så berättar jag om upplägg.

Isabike festival 2023

Valborgshelgen innebar festival med cykel i dagarna 3. Att få vara konferencier på en så härlig happening är fantastiskt kul. Longus ledarskap AB är ditt val om du vill skapa en skön stämning på ditt event. Tveka inte att höra av dig!

Konferencier på Idrottsfestivalen

Idrottsfestivalen i Tibro blev en succe med feststämningen på topp och mycket glädje. Priser delades ut till Tibros starka idrottare som kammat hem mästerskapstitlar under år 2021 och 2022. Även de som utmärkt sig inom idrottens värld som aktiva eller ledare prisades för deras prestationer under galan. Det är verkligen en ynnest att få stå på scenen som konferencier och få gensvar från publiken med applåder och uppskattande feedback. Tack till Tibro Kommuns avdelning Kultur och fritid för ett fantastiskt roligt uppdrag.

Longus ledarskaps Gunnar Pettersson intervjuar Lubov Pospeshina, guldmedaljör på SM i Skidor för veteraner.

Longus ledarskap AB breddar erbjudandet med coaching.

Coaching spelar en alltmer central roll som verktyg i utvecklandet av individen, ledarskapet och organisationen. Coaching enligt NÖHRA-metoden finns i Longus erbjudande av tjänster framöver. Tjänsten är under uppbyggnad så ta kontakt med Gunnar Pettersson på Longus ledarskap AB för mer information.

Personlig coaching kan vara en mycket effektiv metod för att uppnå personliga och professionella mål. Här är några anledningar till varför:

  1. Skräddarsydd strategi: En personlig coach kan hjälpa dig att skapa en strategi som är specifik för dina behov och mål. Genom att samarbeta med din coach kan du skapa en plan som passar just dig och dina unika behov.
  2. Accountability: En personlig coach kan fungera som en accountability partner och hjälpa dig att hålla dig ansvarig för dina åtaganden och handlingar. Din coach kan hjälpa dig att upprätthålla motivationen och fokus på dina mål.
  3. Feedback: En personlig coach kan ge dig feedback på dina prestationer och hjälpa dig att identifiera och arbeta igenom hinder och utmaningar. Genom att få konstruktiv feedback kan du utveckla dina färdigheter och förbättra dina resultat.
  4. Stöd: En personlig coach kan fungera som en stödjande partner som hjälper dig att navigera genom livets utmaningar. Genom att ha någon som lyssnar och stödjer dig, kan du känna dig mindre ensam och mer självsäker i dina beslut.
  5. Ökad självmedvetenhet: En personlig coach kan hjälpa dig att öka din självmedvetenhet och förståelse för dina beteenden, tankar och utmaningar.

Ledarskap i byggbranschen

Longus ledarskap AB jobbar just nu med 3 olika byggföretag i Skaraborg och kartlägger deras behov av ledarskapsutbildning. Tanken är att under 2023 ledarskapsutbilda företagens alla ledare. Forskningen är entydig, ledare som befinner sig i gröna rutan i ledarstilsmodellen (se bild nedan) ger en ekonomisk vinning samt att de får medarbetare som gör det lilla extra.

Studiojobb

På uppdrag av Tibro Kommun så har Gunnar Pettersson på Longus ledarskap AB fått tillfälle att vara konferencier på ytterligare en gala nämligen Idrottsfestivalen i Tibro. Inför detta evenemang så förbereds det med intervjuer av de nominerade idrottarna. I MHF:s fantastiska studio så har det varit intervjuer i dagarna 2. Så nu laddar vi för en riktigt trevlig kväll på Idrottsfestivalen den 31/4 på Millners i Tibro.

Studiojobb inför Idrottsfestivalen 31/4 i Tibro.

Guldgalan

Efterlängtad var den, Karlsborgs Guldgala. På lördagen den 4/3 så gick den så av stapeln. Glittrig, glammig och sådär härlig som en gala ska vara. Att få vara konferencier på så fantastisk tillställning ör ren och skär lycka. Efter intro av hårdrocksintro (AC DC:s Thunder) av bandet för kvällen Simon Svanström och Lursta socken husarer ger fortfarande rys. Tack för uppdraget Karlsborgs kommun och Visit Karlsborg.

Årets nyföretagare Joakim Eriksson, PRIOHUS Bygg intervjuas av Longus ledarskap AB:s Gunnar Pettersson

Bygger ytterligare kunskap

Som jag ofta påpekar är det viktigt att som ledare fylla på med ny kunskap. Då gäller det att leva som jag lär. Just nu går jag utbildningen UL vilket betyder utvecklande ledarskap. utbildningen ingår i Försvarshögskolans utbildningsutbud och syftar som det låter till att skapa ledare som får medarbetare, kunder och klienter att växa i sin roll. Kan jag som ledare/utbildare få en person att växa i sitt engagemang, medarbetarskap och driv så kommer personen ”vissla” på vägen till jobbet, skolan eller föreningen och uträtta så mycket mer av ren och skär lust till jobbet. En utmaning? Javisst är det, men forskningen på området är entydig att vi når våra mål på ett effektivare och bättre sätt än att jobba med kontroll, krav och belöningar för att få jobbet gjort. Longus ledarskap AB är din partner för att skapa en plan för hur detta ska gå till i din organisation.

Gunnar Pettersson Longus ledarskap AB

Moderatordag

Idag fick jag inta den stora scenen i Skövde kulturhus och moderera Sm-veckans och Idrottspolitiska träff. Att få träffa paneldeltagarna och få vara en del av givande och tagande av åsikter, idéer och frågeställningar var hur intressant som helst. På scenen i den första av 2 panelsamtal, Theres Sahlström kommunstyrelsens ordförande Skövde kommun, Björn Eriksson RF ordförande, Susanna Troedsson Hova IF och Anna-Karin Skatt regionstyrelsen och ordförande SKAS. Att som moderator lyssna, ställa frågor, fördela ordet mellan deltagare och publik, det är en del av ledarskapets roliga och intressanta övningar.

SM-veckan Skövde närmar sig.

Värdskapsutbildning stod på schemat för alla arrangerande föreningar, volontärer och funktionärer inför SM-veckan. Longus ledarskap AB:s Gunnar Pettersson hade äran att vara konferencier för evenemanget med dryga 300 åhörare. Utbildningen skulle ägt rum live i Arena Skövde men ändrades dagen innan till digitalt möte vilket gav nya spännande förutsättningar men det hela förlöpte mycket bra. Nyttig information från SM-veckans Projektledare Anders Löfvenborg, Next Skövdes Charlotte Backman och Tryggve Olsson Sisu, varvades med proffsiga föreläsningar av RF-Sisu Sörmlands Kerim Sehovic och Håkan Holstein från Choice Hotels. En intervju om säkerhetsarbetet kring SM-veckan hölls med Skövde Kommuns Niclas Muhrblom. En späckad kväll som bäddar för en riktigt välarrangerad och spännande vecka med 18 olika idrotter där sammanlagt hela 331 medaljer ska utdelas.

Tryggve Olsson RF-Sisu, Charlotte Backman och konferencier Gunnar Pettersson.