Målfoto!

Att nå mål som är uppsatta är viktigt och så enormt glädjande! En av grundstenarna i Longus ledarskap AB och ett av de stora målen för mig, Gunnar Pettersson har varit att bli certifierad handledare för utbildningen UGL – utveckling grupp och ledare. Ända sedan 2018 då jag själv gick denna utbildning så har mycket av fokuset varit att genomgå alla de utbildningar som krävs för att nå målet. Vägen till handledarskapet har varit krokig på många sätt men desto större blev glädjen Fredagen vecka 12 då min ”uppkörningsvecka” var avklarad! Ingela Berggren på IBLÅ Utveckling AB var den som godkände mig och som även arrangerade utbildningen då min ”uppkörning” ägde rum. Jag kan inte nog uttrycka min tacksamhet till Ingela som följt mig sedan många år på min ledarskapsresa och företagande.

Jag är ödmjuk inför hantverket det innebär att vara handledare på en av Sveriges mest populära ledarskapsutbildningar. All den feedback och kunskaper jag fått under utbildningarna på vägen fram till handledarskapet blir en matnyttig ingrediens som jag hoppas ska komma Longus kunder till nytta och glädje framöver.

Så varför inte ta chansen, ta kontakt med Longus ledarskap AB så pratar vi om de utvecklingsbehov ni har i er organisation och sätter nya mål även för ert ledarskap!

IBLÅ utveckling AB:s Ingela Berggren och Gunnar Pettersson på efter avlutad UGL – utbildning på Flämslätt.

Medarbetarskapsutbildning

Nu erbjuder Longus ledarskap AB den mycket efterfrågade utbildning i utvecklande medarbetarskap. Det är inte bara ledarna som ska utbildas. Nu är det medarbetarnas tur!!

Med hjälp av medarbetarskapsutbildningen ger ni helt nya förutsättningar för er verksamhet. Ledare och medarbetare kan jobba mer tillsammans mot de målsättningar som finns i verksamheten.

Utbildningen bygger på att skapa utveckling hos medarbetarna och är på samma tema som Longus ledarskap AB;s ledarskapsutbildning där metodiken strävar mot ett utvecklande ledarskap. Så det går alltså hand i hand!

Det bästa är att på köpet får ni en attraktiv arbetsplats som ger bättre förutsättningar att behålla och locka personal. Arbetsglädjen och arbetsmiljön kommer få en boost som kan liknas vid en omstart med de nya tankebanor utbildningen ger utrymme för. Att ni sedan kan använda medföljande material till för årlig uppföljning vid exempelvis årliga utvecklingssamtal är bara en bonus. Då kan ni även mäta effekten av det arbete ni lägger ner i att utveckla ert medarbetarskap!!!

Läs mer på sidan om Ledarskap och medarbetarskapsutbildning och aktuella kurser.

Var är vi på väg?

Den frågan ska vi ställa oss många gånger som ledare. Varför?

– Jo för det tvingar oss att tänka på var vi varit och är just nu. Svaren blir säkert många och det kan bli otydligt vad ska vi ta tag i först.

1. Ditt ledarskap. – Undanröjer tvivel på dig själv och ökar din kunskap om vad du själv och din verksamhet behöver utveckla.

2. Gruppens ledarskap. – Skapar en struktur med tydliga, hållbara roller och ansvar och som kompletterar varandra.

3. Skapa mål och vision. – Pekar såklart ut vart vi är på väg och vad vi ska jobba med. Mätvärden på målen hjälper oss att besvara var är vi nu.

4. Medarbetarskapet. – Tydliggör förväntningar och ansvar på oss alla i verksamheten för att vi ska nå mål och vision.

Verkar det stort, jobbigt och ”fluffigt”. Det är det inte! Det går att göra det konkret och metodiskt och det bästa är att Longus ledarskap AB är er partner som hjälper till med svaret på frågan.

– Var är vi på väg?

Utbildning är småpotatis.

Trots att jag varit verksam ledare inom industrin i snart 30 år så lär jag mig nya saker hela tiden. Men det kommer inte alltid gratis! Ibland kostar det pengar, extra hårt arbete och ibland till o med tårar.

Oj tänker någon, – Då ska jag inte bli ledare eller företagare.

-Jo det ska du såklart om du har en längtan att vara med och utveckla dig själv och alla i verksamheten. Det är kul att vara ledare och företagare!

Eftersom jag själv som ledare ibland fått lära mig den hårda vägen hur jag borde agerat och uttryckt mig så är mitt allra hetaste tips: Utbildning! De pengar som en ledarskapsutbildning eller medarbetarskapsutbildning kostar är småpotatis i jämförelse vad kostar när det skiter sig med chefer eller medarbetare på jobbet. Konflikter, vänskap krossas, arbetsmiljön går åt fanders, ev ”utköp” av personal och sedan en rekrytering där en ny person ska läras upp på positionen. Att göra den resan kostar på alla sätt som sagt!

Longus ledarskap AB kapar din verksamhets utgifter gällande ”utköpen” och ersättningsrekryteringar. Vi hittar metoden med utbildning för personal och chefer som skapar en långsiktig och hållbar arbetsmiljö där människor trivs och utvecklas.

Ledarskap och medarbetarskap i samklang

Longus ledarskap AB jobbar med helheten. Ledarskap och medarbetarskap går hand i hand och behöver växeldra varandra för att det ska bli ökad effekt i verksamheten. Longus erbjuder en helhetslösning där innehållet består av:

-utbildning i ledarskap och medarbetarskap för alla i organisationen

-föreläsningar om grupputveckling och konflikthantering

-workshops

-enkäter som kartlägger nuläge och ger systematisk uppföljning.

-behovsanpassat stöd och coaching för fortsatt arbete.

Varför ska ni göra det här då? Jo, syftet är att skapa arbetssätt och en arbetsmiljö som är hållbar över tid där alla i organisationen äger ett ansvar, bidrar och inkluderas. På köpet får du en verksamhet som genererar bättre på alla plan för varje år, organisation och individ utvecklas mot nya mål där nya triumfer kan firas!

Utveckla er organisation.

Longus ledarskap AB är under ständig utveckling. Jag, Gunnar Pettersson som driver Longus jobbar parallellt som produktionschef på Brodit AB. Jag kan med säkerhet säga att jag stortrivs på jobbet. De kunskaper jag får genom utbildning och praktisk erfarenhet från att själv jobba i ”verkligheten” ger mig också insikter i vad som fungerar och inte fungerar. Företag jag kommer i kontakt med är såklart olika men ändå så lika. Väldigt ofta så jobbas det med produktionstekniska förbättringar men det som glöms bort är att utveckla arbetssätt och tänket i organisationen. I takt med att företag växer så växer också behovet av ledarskap och organisationsutveckling. Att driva det lilla företaget med 5 anställda är en sak, en annan sak att driva företaget där det skapats flera chefsled. Att nå ut och få alla i verksamheten att förstå hur viktiga de är och att vi strävar mot samma mål och vision kräver kunskap. Longus ledarskap AB drivs av att utvecklas och utveckla andra organisationer, det är därför Longus finns. Redo att hjälpa er!!!

Utveckla ledarskapet.

En ledare behöver ha återhämtning och påfyllning med jämna mellanrum. Påfyllningen kan bestå av olika typer. Det kan vara input i form av föreläsning, utbildning eller ledarskapscoaching. Genom nya ledarskapskunskaper kommer du också öka din förståelse för vad du behöver för att att skapa återhämtning så det ena ger det andra. Bra va! ? Longus ledarskap AB är din partner i det långsiktiga ledarskapet. Långsiktighet och en plan för ledarutveckling behövs för att hålla som ledare över tid och även säkra att organisationens fortlevnad och framgång. Longus ledarskap AB hjälper er att skapa er plan för hållbart och framgångsrikt ledarskap.

Siktar mot 2024

Det händer grejer hela tiden i Longus ledarskap AB och mycket glädjande när gamla kunder kommer tillbaka med nya uppdrag. Ledarskapsutveckling , coaching ledarskapsföreläsningar, organisationsutveckling, moderator, konferencier och speaker står på menyn och utbudet för 2024 kommer breddas ytterligare. Inte minst egen utbildning för att bredda kompetensen ytterligare. Det kommande året blir ännu ett spännande år som vi med tillförsikt ser fram emot. Har du ett uppdrag till Longus ledarskap AB så är det hög tid att höra av sig för nu läggs planen för 2024.

Kurförberedelser inför UGL

De sista förberedelserna pågår inför UGL-utbildningen vecka 43. Har du en längtan att utveckla dig som ledare och person ska du inte tveka att ta kontakt med Longus ledarskap AB. Livet som ledare är ibland krävande men genom Longus får du nya verktyg att ta med dig i din vardag.

Vättern Bike Games

När krutröken lagt sig efter en lång och härlig dag i tjänst som speaker åt Vätternrundan på deras höstevenemang Vättern Bike Games. Upp i ottan och iväg till Motala, Bondebacka för starten på 8 timmars lagtävlingen Team challenge kl 08:00 sedan som en raket ner till Lokverkstan i Motala för att där tillsammans med Jessica Clarén hålla ångan uppe på Last one standing. Dagen därpå ner till Isaberg för att ta SWE-cupen i Enduro i mål med sin sista deltävling med gräddan av vild elit på plats och deltagarrekord. Glada dagar minsta sagt! Ena dagen coaching, den andra ledarskap, den tredje och fjärde som speaker. Full fart och en tacksam tanke till livet som jag.