Utbildning är småpotatis.

Trots att jag varit verksam ledare inom industrin i snart 30 år så lär jag mig nya saker hela tiden. Men det kommer inte alltid gratis! Ibland kostar det pengar, extra hårt arbete och ibland till o med tårar.

Oj tänker någon, – Då ska jag inte bli ledare eller företagare.

-Jo det ska du såklart om du har en längtan att vara med och utveckla dig själv och alla i verksamheten. Det är kul att vara ledare och företagare!

Eftersom jag själv som ledare ibland fått lära mig den hårda vägen hur jag borde agerat och uttryckt mig så är mitt allra hetaste tips: Utbildning! De pengar som en ledarskapsutbildning eller medarbetarskapsutbildning kostar är småpotatis i jämförelse vad kostar när det skiter sig med chefer eller medarbetare på jobbet. Konflikter, vänskap krossas, arbetsmiljön går åt fanders, ev ”utköp” av personal och sedan en rekrytering där en ny person ska läras upp på positionen. Att göra den resan kostar på alla sätt som sagt!

Longus ledarskap AB kapar din verksamhets utgifter gällande ”utköpen” och ersättningsrekryteringar. Vi hittar metoden med utbildning för personal och chefer som skapar en långsiktig och hållbar arbetsmiljö där människor trivs och utvecklas.